Crowdfunding Academy baza talenata nezavisnih profesionalaca

Hrvatsko društvo nezavisnih profesionalaca, Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP) i društveno poduzeće BRODOTO pozivaju sve zainteresirane HDNP članove da se prijave u Crowdfunding Academy bazu talenata kako bi postali dio projektnih timova za pripremu i izvedbu crowdfunding kampanji.

Što je Crowdfunding?

Crowdfunding ili grupno financiranje je inovativan način za prikupljanje početnog kapitala od brojnih donatora s ciljem realizacije određenog projekta ili cilja. Uz samo prikupljanje sredstava, crowdfunding obuhvaća marketinške i PR aktivnosti, izgradnju zajednice budućih korisnika ili kupaca te prikupljanje mišljenja i povratnih informacija. Crowdfunding je trend koji u svijetu već nekoliko godina ne pokazuje naznake posustajanja, a procjena je da je prošloj godini putem različitih crowdfunding platformi prikupljeno preko 16 milijardi dolara, dok procjene Svjetske banke govore kako će do 2025. godine taj iznos narasti na preko 100 milijardi dolara.

Što je Crowdfunding Academy?

Crowdfunding Academy je program besplatne edukacije i mentorstva u domeni crowdfundinga kao poticaj ovoj društvenoj inovaciji nedovoljno poznatoj, razvijenoj i prakticiranoj u Hrvatskoj. Potaknuti željom da podrže razvoj i financiranje inovativnih projekata putem crowdfundinga, Program Ujedinjenih naroda za razvoju Hrvatskoj (UNDP) i društveno poduzeće BRODOTO s partnerima su pokrenuli Crowdfunding Academy. Nakon selekcije preko 100 prijavljenih projekata, odabrano je 13 projekata koji su dobili priliku za stručnu i mentorsku pomoć oko razvoja i pripreme projekta te lansiranje crowdfunding kampanje. Timovi ćeu sklopu akademije steći znanja kako pravilno istražiti, planirati, napisati i lansirati uspješnu crowdfunding kampanju – od pomoći pri koncipiranju projektne ideje i financijskog plane, izrade dizajna i video uratka kampanje pa do komunikacijskog plana i izgradnje mreže podržavatelja. Lansiranje kampanja kreće s početkom rujna kada će se održati i konferencija koja će ugostiti brojne strane i domaće stručnjake, investitore i voditelje uspješnih kampanja kako bi iz prve ruke prenijeli svoja iskustva. Više informacija o Crowdfunding Academy možete pronaći na internetskoj stranici www.crowdfundingacademy.eu.

Koji projekti sudjeluju u Crowdfunding Academy programu 2015.?

 1. Tusta” – Udruga Factum
 2. BodyRecog – LiveGood j.d.o.o.
 3. Za igre bez granica – Zaklada za pomoć djeci VITA
 4. Društvena igra “Imperatio” – Mislav Katalinić i Zoran Rajković
 5. Balkanske vode – Udruga ljubitelja stripova StripOs
 6. Kids& Wind – Udruga O.A.ZA.
 7. Okus doma – Centar za mirovne studije
 8. STEMI – Bura znanja
 9. Tocks game – Radoslav Ostermann
 10. Novi val pivarenja u Zadru – Naše pivo
 11. Organska olovka Fabula – Mateja Kuhar
 12. Cells – Altus Media d.o.o.

Zašto želimo izgraditi Crowdfunding Academy bazu talenata?

Crowdfunding Academy edukacijski i mentorski program pomoći će vođama projekata da kvalitetnije razumiju crowdfunding procese kako bi mogli donositi najbolje odluke za uspješnost svog projekta, ali će mnogi trebati okupiti ili dopuniti kvalitetan tim stručnjaka za pripremu i vođenja pojedinih komponenata kampanje. Cilj baze talenata je olakšati povezivanje specifičnih stručnjaka s voditeljima crowdfunding kampanji.

Zašto se prijaviti u bazu talenata?

Sve profesionalce iz baze talenata želimo pobliže upoznati i educirati o procesima crowdfunding kampanja te ih povezati s projektima kojima treba kvalitetan kadar za pripremu i izvedbu kampanje. Na ovaj način želimo poticati prilike za stjecanje realnog iskustva rada na crowdfunding kampanjama, facilitirati umrežavanje i suradnje te u konačnici pružiti nove prilike za zaradu HDNP članova.

Kako ćemo povezivati projekte i profesionalce?

Putem događanja na kojima će biti predstavljeni projekti i timovi iz Crowdfunding Academy programa. Svi profesionalci iz baze talenata zainteresirani za uključivanje u pojedine projektne timove dojavit će organizatoru s kime žele ostvariti potencijalnu suradnju. Dodatno, želimo realizirati i pretraživu online bazu s profilima profesionalaca koji već jesu ili koji se žele specijalizirati za crowdfunding kampanje kako bi olakšali okupljanje projektnih timova svim budućim voditeljima crowdfunding kampanji iz Hrvatske.

Koja sve područja i profesije želimo pokriti bazom talenata?

 • Istraživanje i analiza
 • Marketing i strategija
 • Odnosi s javnošću i copywriting
 • Vođenje društvenih mreža i online oglašavanje (upravljanje kampanjom)
 • Kreativna direkcija i grafički dizajn
 • Produkcija
 • Fotografiranje i snimanje
 • Motion dizajn
 • Montaža
 • Web dizajneri i programeri (landing page)

Kako se prijaviti u Crowdfunding Academy bazu talenata?

Dovoljno je ispuniti kratki obrazac na poveznici http://bit.ly/1QkbN8Q

Comments are closed.